hu

Gelencsér Dental BLOG

El kell-e távolítani a bölcsességfogat? Biztonságos-e a fogfehérítés? Mi az a fogászati implantátum? Milyen anyagból készülnek a fogpótlások?

Leendő és már meglévő pácienseink kérdései arra sarkalltak minket, hogy útjára indítsuk online blogunkat, melynek segítségével a rengeteg kérdésre választ is kaphatnak.

Az alábbi cikkeket az egyes témakörök szakértői, a hévízi Gelencsér Dental Fogászati Klinika fogorvosai írták.

Találatok: 1-25 | Összesen: 36 találat 2 oldalon. előző következő
2022. Június 20.
"Miért nem tart már a protézisem?" Ezt kérdezik sokan, ha a "harmadikak" az évek során elvesztik tartásukat. Ennek sok esetben az állkapocscsont visszahúzódása az oka, hiszen a fogak hiányos gyökérzete miatt nincs a csont megfelelően igénybe véve az állkapocsban, mint ahogy egy nem megterhelt izom is lassan elsorvad.
Tovább
Átfogó góckutatás – Ezért kell komolyan venni a fogászati gócbetegséget
2022. Február 8.
Sokan nem is gondolják, hogy az ismeretlen eredetű ízületi fájdalom, a foltos hajhullás vagy a bőrön jelentkező kiütések néha egy-egy komolyabb fogászati problémát, például gócbetegséget vetítenek elő.
Tovább
Mire figyeljünk oda szájsebészeti beavatkozások után?
2022. Január 10.
Összegyűjtöttünk néhány jó tanácsot, amit néhány napig célszerű, ám egyben egyszerű betartani, mégis rengeteg múlik rajta a gyógyulás és a szövődmények elkerülése szempontjából.
Tovább
Fogápolási mendemondák
2021. Február 2.
Néhány gyakori tévhitet, jó tanácsot, jól bevált népi bölcseletet, generációkon átívelő családi tradíciót szemügyre véve vajon ezekből mennyi bizonyul hasznosnak? És vajon van olyan, ami árt?
Tovább
Teleszkópos protézis – rögzített, de kivehető fogsor
2021. Január 29.
A teleszkópos megoldással rögzített protézis, amely lehet részleges vagy akár teljes fogsor is, olyan fogpótlás, amely nem csak stabilan, rejtett elemekkel rögzíthető, hanem ár-érték arány szempontjából is kiváló.
Tovább
A fog felépítése és anatómiája
2019. Február 8.
Miért különleges az emberi fog? Miért fáj, és mit tehetünk ellene? A fogfehérítés valóban káros? Mikor van szükség gyökérkezelésre? Válaszok ebben a cikkben.
Tovább
A fogágybetegség (parodontitis) okai, tünetei és kezelési lehetőségei
2018. Július 10.
Mitől alakulhat ki a fogágybetegség (parodontitis)? Milyen tünetek jellemzik, illetve hogyan lehet a parodontitis-t hatékonyan kezelni vagy megelőzni? Kattintson ide, ebből a cikkünkből megtudhatja.
Tovább
Támogatott EU-s pályázatok
2018. Június 19.
EU-Projekt GINOP-1.2.2-16-2017-01413
EU-Projekt GINOP-5.3.2-16-2016-00204
EU-Projekt GINOP-2.1.1-15-2015-00062
Tovább
Átlátszó fogszabályzó? Bemutatjuk az Invisalign-t!
2018. Május 11.
Hogyan lehet fémkészülék nélkül helyrehozni a szabálytalan mosolyt? Egy átlátszó fogszabályozó, az Invisalign rendszerének segítségével, amely mostantól a Gelencsér Dental-nál is elérhető!
Tovább
Fogat csikorgat és alvászavarokkal küzd? A harapásemelő segít!
2017. Október 12.
A reggeli fejfájás és a fülzúgás hátterében akár egy nagyon komoly fogászati probléma is állhat. Például a bruxizmus.
Tovább
A porcelánleplezésű fémkorona előnyei és hátrányai
2017. Október 9.
Érdemes jobban megismerni, miért éri meg bizonyos fogpótlásokat választani, és hogy mitől lehetnek azok jobbak, mint más kialakításúak.
Tovább
A protézis javítása, és a módszer, amivel stabilizálható a kivehető fogpótlás
2017. Október 6.
Egy műfogsor több ok miatt szorulhat javításra, de álljon bármi is a háttérben, mindig hozzáértő segítséget kell kérnünk a probléma megoldásához.
Tovább
Így lehet karbantartani a műfogsort
2017. Október 3.
Érdemes étkezések után szánni némi időt a tisztításra, hogy sokáig tartson a protézis, és elkerülhetőek legyenek a fogászati megbetegedések.
Tovább
Okozhatja-e emésztési probléma a rossz leheletet?
2017. Szeptember 29.
Rossz leheletet nemcsak a hiányos szájhigiénia, hanem bizonyos emésztési zavarok okozhatnak. A kérdés persze az, hogy mit tehetünk ez ellen?
Tovább
10 dolog, amit Ön is biztosan rosszul csinál fogmosásnál
2017. Szeptember 26.
A megfelelő szájhigiéniáról rengeteg cikk készült már, és a helyes szájápolás mellett szerencsére egyre nagyobb szerepet kap a megelőzés is.
Tovább
Hogyan akadályozhatom meg a fogíny visszahúzódását?
2017. Szeptember 19.
Mindenki vágyik a szép és egészséges mosolyra, de sokan elégedetlenek azzal, amit a tükörben látnak. Gyakori, hogy nem is fogaink formájával vagy színével, hanem ínyünk állapotával van gondunk.
Tovább
Minden, amit a kivehető fogsorokról valaha is tudni akart
2017. Szeptember 15.
A kivehető fogsorok a modern fogászati anyagoknak és eljárásoknak hála ma már esztétikusak, és a higiénia, valamint a könnyű tisztíthatóság is az egyértelmű előnyök között említhető velük kapcsolatban.
Tovább
Összefoglaló a bölcsességfogról és annak eltávolításáról
2017. Szeptember 12.
A Nagy Bölcsességfogas Tudástár segítségével összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a későn érő rágószervekről, azaz a bölcsességfogakról.
Tovább
Prettau Zirkon – egy fogtechnikai remekmű
2017. Szeptember 7.
A cirkon megjelenése már önmagában forradalmasította a fogpótlások készítését, a Prettau Zirkon azonban még egy lépéssel tovább ment, a használatával ugyanis olyan fogpótlások készítésére nyílik lehetőség, amik nem csak hogy fémmentesek, de a kerámiát is fölöslegessé teszik.
Tovább
Mik az előnyei és a hátrányai a cirkonkoronáknak?
2017. Szeptember 4.
A cirkonkorona és a cirkonhíd teljes értékű helyettese lehet az eredeti fogaknak, ezért nem is tudnánk jobb megoldást mondani nála, ha a páciens fogpótlást szeretne magának.
Tovább
Így készül a fogászati híd
2017. Szeptember 1.
A fogászati koronák és a fogászati hidak a hagyományos fogpótlási megoldások közé tartoznak, és a szakorvosok már több száz éve készítik őket, hogy helyreállítsák a sérült, illetve pótolják a hiányzó fogakat.
Tovább
Mit érdemes tudni a fogászati koronákról?
2017. Augusztus 29.
A fogászati korona egy hagyományos, mégis a mai napig népszerű és hatékony megoldás arra, hogy helyreállítsunk egy sérült vagy hiányzó fogat. Már az etruszkok is használtak hasonlót, de a napjainkban látott formájához először leginkább az 1900-as évek elején felfedezett kialakítás hasonlítható.
Tovább
Mit tehetek az érzékeny fogak ellen?
2017. Augusztus 25.
Rengeteg páciens szenved a fogérzékenységtől, ami bármelyik pillanatban ránk törhet, és ami még a legboldogabb pillanatunkat is képes tönkretenni.
Tovább
Ragyogóan fehér fogak, mindössze egy óra alatt!
2017. Augusztus 22.
Manapság az ápolt és igényes külső nélkülözhetetlen feltétele a szép fogsor. Egy ragyogó mosoly az élet bármely területén, a legkülönfélébb szituációkban segítségünkre lehet, nem beszélve arról, hogy a mai világban elsődlegesnek tartott magabiztossághoz is elengedhetetlen.
Tovább
A fogfehérítés típusai
2017. Augusztus 18.
A páciensek szép, szimmetrikus és fehér fogazatra vágynak, amit büszkén mutogathatnak a barátok, ismerősök társaságában; a mosoly szerepe felértékelődött a jelenkorban, és egyre több külföldi páciens érdeklődik a magyar fogászatokon a fogfehérítés módozatairól és tudnivalóiról.
Tovább
előző 12 következő
Kérdése van? Írjon nekünk!A weboldalon cookie-kat használunk, melyek segítik szolgáltatásaink színvonalának javítását. Honlapunk további használatával jóváhagyja ezt az erre vonatkozó irányelv alapján. Tájékozódjon a cookie-król, olvassa el az adatvédelmi nyilatkozatot további információkért. Bővebben Elfogadom