Kérdése van? Ajánlatot kérne? Segítünk!
06 83 340 183

Gelencsér Dental BLOG

El kell-e távolítani a bölcsességfogat? Biztonságos-e a fogfehérítés? Mi az a fogászati implantátum? Milyen anyagból készülnek a fogpótlások?

Leendő és már meglévő pácienseink kérdései arra sarkalltak minket, hogy útjára indítsuk online blogunkat, melynek segítségével a rengeteg kérdésre választ is kaphatnak.

Az alábbi cikkeket az egyes témakörök szakértői, a hévízi Gelencsér Dental Fogászati Klinika fogorvosai írták.

Találatok: 1-25 | Összesen: 32 találat 2 oldalon. előző következő
A fogágybetegség (parodontitis) okai, tünetei és kezelési lehetőségei
2018. Július 10.
Mitől alakulhat ki a fogágybetegség (parodontitis)? Milyen tünetek jellemzik, illetve hogyan lehet a parodontitis-t hatékonyan kezelni vagy megelőzni? Kattintson ide, ebből a cikkünkből megtudhatja.
Tovább a cikkre →
EU-Projekt GINOP-5.3.2-16-2016-00204
2018. Június 28.
Rugalmas foglalkoztatási rendszer bevezetése a Gelencsér Dental Kft.-nél.
Tovább a cikkre →
EU-Projekt GINOP-2.1.1-15-2015-00062
2018. Június 19.
A Gelencsér Dental Kft. innovációs központjának létrehozása.
Tovább a cikkre →
Átlátszó fogszabályzó? Bemutatjuk az Invisalign-t!
2018. Május 11.
Hogyan lehet fémkészülék nélkül helyrehozni a szabálytalan mosolyt? Egy átlátszó fogszabályozó, az Invisalign rendszerének segítségével, amely mostantól a Gelencsér Dental-nál is elérhető!
Tovább a cikkre →
EU-Projekt GINOP-1.2.2-16-2017-01413
2018. Február 13.
A Gelencsér Dental Kft. új telephely fogtechnikai részlegének kialakítása.
Tovább a cikkre →
Fogat csikorgat és alvászavarokkal küzd? A harapásemelő segít!
2017. Október 12.
A reggeli fejfájás és a fülzúgás hátterében akár egy nagyon komoly fogászati probléma is állhat. Például a bruxizmus.
Tovább a cikkre →
A porcelánleplezésű fémkorona előnyei és hátrányai
2017. Október 9.
Érdemes jobban megismerni, miért éri meg bizonyos fogpótlásokat választani, és hogy mitől lehetnek azok jobbak, mint más kialakításúak.
Tovább a cikkre →
A protézis javítása, és a módszer, amivel stabilizálható a kivehető fogpótlás
2017. Október 6.
Egy műfogsor több ok miatt szorulhat javításra, de álljon bármi is a háttérben, mindig hozzáértő segítséget kell kérnünk a probléma megoldásához.
Tovább a cikkre →
Így lehet karbantartani a műfogsort
2017. Október 3.
Érdemes étkezések után szánni némi időt a tisztításra, hogy sokáig tartson a protézis, és elkerülhetőek legyenek a fogászati megbetegedések.
Tovább a cikkre →
Okozhatja-e emésztési probléma a rossz leheletet?
2017. Szeptember 29.
Rossz leheletet nemcsak a hiányos szájhigiénia, hanem bizonyos emésztési zavarok okozhatnak. A kérdés persze az, hogy mit tehetünk ez ellen?
Tovább a cikkre →
10 dolog, amit Ön is biztosan rosszul csinál fogmosásnál
2017. Szeptember 26.
A megfelelő szájhigiéniáról rengeteg cikk készült már, és a helyes szájápolás mellett szerencsére egyre nagyobb szerepet kap a megelőzés is.
Tovább a cikkre →
Hogyan akadályozhatom meg a fogíny visszahúzódását?
2017. Szeptember 19.
Mindenki vágyik a szép és egészséges mosolyra, de sokan elégedetlenek azzal, amit a tükörben látnak. Gyakori, hogy nem is fogaink formájával vagy színével, hanem ínyünk állapotával van gondunk.
Tovább a cikkre →
Minden, amit a kivehető fogsorokról valaha is tudni akart
2017. Szeptember 15.
A kivehető fogsorok a modern fogászati anyagoknak és eljárásoknak hála ma már esztétikusak, és a higiénia, valamint a könnyű tisztíthatóság is az egyértelmű előnyök között említhető velük kapcsolatban.
Tovább a cikkre →
Összefoglaló a bölcsességfogról és annak eltávolításáról
2017. Szeptember 12.
A Nagy Bölcsességfogas Tudástár segítségével összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a későn érő rágószervekről, azaz a bölcsességfogakról.
Tovább a cikkre →
Prettau Zirkon – egy fogtechnikai remekmű
2017. Szeptember 7.
A cirkon megjelenése már önmagában forradalmasította a fogpótlások készítését, a Prettau Zirkon azonban még egy lépéssel tovább ment, a használatával ugyanis olyan fogpótlások készítésére nyílik lehetőség, amik nem csak hogy fémmentesek, de a kerámiát is fölöslegessé teszik.
Tovább a cikkre →
Mik az előnyei és a hátrányai a cirkonkoronáknak?
2017. Szeptember 4.
A cirkonkorona és a cirkonhíd teljes értékű helyettese lehet az eredeti fogaknak, ezért nem is tudnánk jobb megoldást mondani nála, ha a páciens fogpótlást szeretne magának.
Tovább a cikkre →
Így készül a fogászati híd
2017. Szeptember 1.
A fogászati koronák és a fogászati hidak a hagyományos fogpótlási megoldások közé tartoznak, és a szakorvosok már több száz éve készítik őket, hogy helyreállítsák a sérült, illetve pótolják a hiányzó fogakat.
Tovább a cikkre →
Mit érdemes tudni a fogászati koronákról?
2017. Augusztus 29.
A fogászati korona egy hagyományos, mégis a mai napig népszerű és hatékony megoldás arra, hogy helyreállítsunk egy sérült vagy hiányzó fogat. Már az etruszkok is használtak hasonlót, de a napjainkban látott formájához először leginkább az 1900-as évek elején felfedezett kialakítás hasonlítható.
Tovább a cikkre →
Mit tehetek az érzékeny fogak ellen?
2017. Augusztus 25.
Rengeteg páciens szenved a fogérzékenységtől, ami bármelyik pillanatban ránk törhet, és ami még a legboldogabb pillanatunkat is képes tönkretenni.
Tovább a cikkre →
Ragyogóan fehér fogak, mindössze egy óra alatt!
2017. Augusztus 22.
Manapság az ápolt és igényes külső nélkülözhetetlen feltétele a szép fogsor. Egy ragyogó mosoly az élet bármely területén, a legkülönfélébb szituációkban segítségünkre lehet, nem beszélve arról, hogy a mai világban elsődlegesnek tartott magabiztossághoz is elengedhetetlen.
Tovább a cikkre →
A fogfehérítés típusai
2017. Augusztus 18.
A páciensek szép, szimmetrikus és fehér fogazatra vágynak, amit büszkén mutogathatnak a barátok, ismerősök társaságában; a mosoly szerepe felértékelődött a jelenkorban, és egyre több külföldi páciens érdeklődik a magyar fogászatokon a fogfehérítés módozatairól és tudnivalóiról.
Tovább a cikkre →
Ezért jobb a stégprotézis a hagyományos, kivehető protézisnél
2017. Augusztus 15.
A stégprotézis az egyik leghatékonyabb módja annak, hogy megszüntessük a teljes fogatlanságot: a megoldás egyszerre költségbarát és eredményes, miközben megvalósítása nem igényel több időt a többi hagyományos fogpótláshoz képest.
Tovább a cikkre →
A fogászati implantátumra épülő leghatékonyabb fogpótlások
2017. Augusztus 11.
Képzelje el, milyen lehetett élni több mint száz évvel ezelőtt! Az esetek többségében egy fogvesztés szinte végzetesnek tűnő problémát jelentett, és az elhagyott rágószervek pótlása közel sem volt olyan egyértelmű, mint manapság.
Tovább a cikkre →
Az implantátum beültetése előtti vizsgálatokról
2017. Augusztus 8.
Minden egyes évben több millió fogbeültetést végeznek el a szájsebészek világszerte, és a sikerességi ráta 95 százalék körül mozog. 100-ból 95 embernél minden gond nélkül megtörténik a csontosodás, és az implantátum terhelhetővé válik.
Tovább a cikkre →
Mit érdemes tudni a fogászati implantátumokról?
2017. Augusztus 4.
Első hallásra a legtöbbek számára meglehetősen ijesztően hangzik a szó: implantátumbeültetés. Holott az átlagember nem sok információval rendelkezik a fogászati implantátumokról, ennek ellenére – vagy talán éppen ezért – határozottan negatív elképzelései vannak ezzel kapcsolatosan, s lelki szemei előtt a szó hallatán valamiféle keserves tortúra képsorai rajzolódnak ki. Az igazság azonban nagyon messze van ettől.
Tovább a cikkre →
előző 12 következő
Tetszett a cikk? Ajánlja tovább ismerősének
Cikk nyomtatása
Kérdése van? Írjon nekünk!
Kérdése van, vagy még több információra lenne szüksége, esetleg időpontot foglalna?
Használja ki a lehetőséget: adja meg elérhetőségeit és visszahívjuk Önt!