hu

Gelencsér Dental BLOG

El kell-e távolítani a bölcsességfogat? Biztonságos-e a fogfehérítés? Mi az a fogászati implantátum? Milyen anyagból készülnek a fogpótlások?

Leendő és már meglévő pácienseink kérdései arra sarkalltak minket, hogy útjára indítsuk online blogunkat, melynek segítségével a rengeteg kérdésre választ is kaphatnak.

Az alábbi cikkeket az egyes témakörök szakértői, a hévízi Gelencsér Dental Fogászati Klinika fogorvosai írták.

Találatok: 1-25 | Összesen: 37 találat 2 oldalon. előző következő
Támogatott EU-s pályázatok
2023. Szeptember 6.
EU-Projekt GINOP-1.2.2-16-2017-01413
EU-Projekt GINOP-5.3.2-16-2016-00204
EU-Projekt GINOP-2.1.1-15-2015-00062
Tovább
2022. Június 20.
"Miért nem tart már a protézisem?" Ezt kérdezik sokan, ha a "harmadikak" az évek során elvesztik tartásukat. Ennek sok esetben az állkapocscsont visszahúzódása az oka, hiszen a fogak hiányos gyökérzete miatt nincs a csont megfelelően igénybe véve az állkapocsban, mint ahogy egy nem megterhelt izom is lassan elsorvad.
Tovább
Átfogó góckutatás – Ezért kell komolyan venni a fogászati gócbetegséget
2022. Február 8.
Sokan nem is gondolják, hogy az ismeretlen eredetű ízületi fájdalom, a foltos hajhullás vagy a bőrön jelentkező kiütések néha egy-egy komolyabb fogászati problémát, például gócbetegséget vetítenek elő.
Tovább
Mire figyeljünk oda szájsebészeti beavatkozások után?
2022. Január 10.
Összegyűjtöttünk néhány jó tanácsot, amit néhány napig célszerű, ám egyben egyszerű betartani, mégis rengeteg múlik rajta a gyógyulás és a szövődmények elkerülése szempontjából.
Tovább
Fogat csikorgat és alvászavarokkal küzd? A harapásemelő segít!
2021. Szeptember 16.
A reggeli fejfájás és a fülzúgás hátterében akár egy nagyon komoly fogászati probléma is állhat. Például a bruxizmus.
Tovább
A fogágybetegség (parodontitis) okai, tünetei és kezelési lehetőségei
2021. Április 20.
Mitől alakulhat ki a fogágybetegség (parodontitis)? Milyen tünetek jellemzik, illetve hogyan lehet a parodontitis-t hatékonyan kezelni vagy megelőzni? Kattintson ide, ebből a cikkünkből megtudhatja.
Tovább
Fogápolási mendemondák
2021. Február 2.
Néhány gyakori tévhitet, jó tanácsot, jól bevált népi bölcseletet, generációkon átívelő családi tradíciót szemügyre véve vajon ezekből mennyi bizonyul hasznosnak? És vajon van olyan, ami árt?
Tovább
Teleszkópos protézis – rögzített, de kivehető fogsor
2021. Január 29.
A teleszkópos megoldással rögzített protézis, amely lehet részleges vagy akár teljes fogsor is, olyan fogpótlás, amely nem csak stabilan, rejtett elemekkel rögzíthető, hanem ár-érték arány szempontjából is kiváló.
Tovább
Átlátszó fogszabályzó? Bemutatjuk az Invisalign-t!
2019. Október 22.
Hogyan lehet fémkészülék nélkül helyrehozni a szabálytalan mosolyt? Egy átlátszó fogszabályozó, az Invisalign rendszerének segítségével, amely mostantól a Gelencsér Dental-nál is elérhető!
Tovább
Fémallergia és annak tünetei a szájban
2019. Október 2.
Az allergia, bárhol és bármilyen formában is jelentkezzen a szervezetünkben, nem kellemes, de ha a szánkban tapasztaljuk a fémallergia miatt kialakuló tüneteket, az különösen ijesztő és fájdalmas tud lenni.
Tovább
Így lehet karbantartani a műfogsort
2019. Szeptember 4.
Érdemes étkezések után szánni némi időt a tisztításra, hogy sokáig tartson a protézis, és elkerülhetőek legyenek a fogászati megbetegedések.
Tovább
Prettau Zirkon – egy fogtechnikai remekmű
2019. Április 17.
A cirkon megjelenése már önmagában forradalmasította a fogpótlások készítését, a Prettau Zirkon azonban még egy lépéssel tovább ment, a használatával ugyanis olyan fogpótlások készítésére nyílik lehetőség, amik nem csak hogy fémmentesek, de a kerámiát is fölöslegessé teszik.
Tovább
Minden, amit a kivehető fogsorokról valaha is tudni akart
2019. Április 17.
A kivehető fogsorok a modern fogászati anyagoknak és eljárásoknak hála ma már esztétikusak, és a higiénia, valamint a könnyű tisztíthatóság is az egyértelmű előnyök között említhető velük kapcsolatban.
Tovább
Hogyan akadályozhatom meg a fogíny visszahúzódását?
2019. Április 17.
Mindenki vágyik a szép és egészséges mosolyra, de sokan elégedetlenek azzal, amit a tükörben látnak. Gyakori, hogy nem is fogaink formájával vagy színével, hanem ínyünk állapotával van gondunk.
Tovább
A fog felépítése és anatómiája
2019. Február 8.
Miért különleges az emberi fog? Miért fáj, és mit tehetünk ellene? A fogfehérítés valóban káros? Mikor van szükség gyökérkezelésre? Válaszok ebben a cikkben.
Tovább
Összefoglaló a bölcsességfogról és annak eltávolításáról
2017. November 29.
A Nagy Bölcsességfogas Tudástár segítségével összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a későn érő rágószervekről, azaz a bölcsességfogakról.
Tovább
Mitől fájhat a fog?
2017. November 29.
A fogakból és környékükből sugárzó fájdalom gyakran elviselhetetlen és embert próbáló, az esetek többségében mégis elodázzuk a szakorvosok felkeresését, amivel általában csak súlyosbítjuk az amúgy sem rózsás helyzetet.
Tovább
A porcelánleplezésű fémkorona előnyei és hátrányai
2017. Október 24.
Érdemes jobban megismerni, miért éri meg bizonyos fogpótlásokat választani, és hogy mitől lehetnek azok jobbak, mint más kialakításúak.
Tovább
A protézis javítása, és a módszer, amivel stabilizálható a kivehető fogpótlás
2017. Október 24.
Egy műfogsor több ok miatt szorulhat javításra, de álljon bármi is a háttérben, mindig hozzáértő segítséget kell kérnünk a probléma megoldásához.
Tovább
Okozhatja-e emésztési probléma a rossz leheletet?
2017. Október 24.
Rossz leheletet nemcsak a hiányos szájhigiénia, hanem bizonyos emésztési zavarok okozhatnak. A kérdés persze az, hogy mit tehetünk ez ellen?
Tovább
10 dolog, amit Ön is biztosan rosszul csinál fogmosásnál
2017. Október 3.
A megfelelő szájhigiéniáról rengeteg cikk készült már, és a helyes szájápolás mellett szerencsére egyre nagyobb szerepet kap a megelőzés is.
Tovább
A tökéletes diagnosztika: Mi a 3D CT titka?
2017. Szeptember 27.
Minden fogászati beavatkozás sikerességét meghatározza az, hogy az adott problémát miképp diagnosztizálták, és hogy a szakorvosok a kezelési terv során mennyire tudtak támaszkodni a páciens állapotát bemutató információkra.
Tovább
A fogkő nem játék: szív- és cukorbetegséget is okozhat
2017. Szeptember 20.
Hosszú évtizedek óta közismert tény, hogy a rossz szájhigiénia és a különböző egészségügyi problémák összefüggenek egymással; a hétköznapi ember sajnos néha elfelejti, mennyi kockázatot is vállal azzal, hogy nem figyel eléggé a megfelelő szájápolási szokásokra.
Tovább
Honnan tudom, hogy egészséges a fogínyem, és mit kell tennem, hogy az is maradjon?
2017. Szeptember 20.
Fogaink egészségének és szépségének megőrzésében fontos szerepet kap fogínyünk. A rágószervek védelméről gondoskodó, az állcsontok fogmedri nyúlványait fedő speciális nyálkahártya szorosan tapad a csonthoz, és különleges felépítésének köszönhetően rendkívül ellenálló. Az egészséges szájflórát éppen ezért nemcsak a fogak, hanem a fogíny állapota is meghatározza.
Tovább
előző 12 következő
Kérdése van? Írjon nekünk!