Összegyűjtjük a legmegfelelőbb találatokat...
hu

Vector-módszerrel a fogágybetegség ellen

Utolsó módosítás: 2019. Március 29.

A fogszuvasodás mellett a fogágybetegség számít a második leggyakoribb oknak a felnőttkori fogvesztés esetében, ezért a szakorvosok kiemelt figyelmet fordítanak nemcsak az időben történő diagnózisra, hanem a megfelelő kezelésre is.

40 éves kor felett általában már inkább a fogágy különböző megbetegedései miatt kell kihúzni a meggyengült fogakat, és különböző tanulmányok szerint a felnőtt lakosság 60-80 százaléka is érintett lehet a betegséget illetően.

A parodontitis ráadásul komoly egészségügyi szövődményeket is okozhat, és kutatók már bebizonyították, hogy többek között összefüggésben áll bizonyos szívbetegségekkel. Éppen ezért érdemes minél hamarabb megismerni a fogászat egyik legnagyobb ellenségét, hogy hatékonyan felvehessük vele a küzdelmet.

Miért alakul ki a parodontitis?A fogágybetegség kialakulásáért az esetek többségében a nem megfelelő szájhigiéniát tehetjük felelőssé. Bár kiválthatja még a dohányzás, a stressz és a túlterheltség, a legtöbbször mégis a rossz szájápolási szokások miatt kialakult fogkő okozza.

A parodontitis kezelésekor ezért először meg kell szüntetni a betegségeket kiváltó bakteriális fertőzéseket, és ki kell tisztítani az ilyenkor kialakuló tasakokat. A tasasokban lévő baktériumok, valamint a gyökerek felületén található csírák roncsolják a szöveteket, és hosszú távon az állcsont leépüléséhez vezetnek.

Milyen terápiával szüntethető meg a parodontitis?A páciensek ma már többfajta, különböző hatékonysággal bíró kezelés közül is választhatnak. Bár ezek eltérő módszereket használnak, a beavatkozások elsődleges célja mindig a fogínytasakokban megtelepedő baktériumok, valamint a lerakódások eltávolítása.

A legnagyobb problémát általában az jelenti, hogy a fogorvos hogyan tud hozzáférni a nehezen megközelíthető tasakokhoz, és hogy annak feltárása után miképp tisztítja azt meg.

Szakmai szempontból ma már sokan úgy vélik, hogy a gyulladt szövetek eltávolítása és a gyökérfelszínek intenzív kezelése inkább akadályozza a regenerációt, ezért a fogászatok alternatív megoldások után kezdtek nézelődni.

A Vector-módszerAz egyre népszerűbb és egyre többször használt Vector-módszer előnye, hogy a használt eszközzel könnyedén hozzá lehet férni a beavatkozást igénylő területhez.

A hagyományos megoldással szemben a fogkövet nem kaparással, hanem kíméletes ultrahangos rezgésekkel távolítják el a fogak felszínéről.

A kezelés során az eszközt a fogfelszínekkel párhuzamosan rezegtetik, és a folyamatosan befecskendezett vízsugárral a fogínytasakok elérhetővé válnak.

Az ultrahangos mozgás és a vízsugár együtt olyan erős örvényeket és kavitációkat gerjeszt, amikkel intenzíven el lehet távolítani a különböző lerakódásokat. Az ultrahang szétroncsolja a baktériumok sejtfalait, a sejtmaradványok pedig a kezelés során kimosódnak az érintett területről.

A Vector-módszer új lehetőségeket kínál a fogászatbanA rendszer másik előnye, hogy segítségével a fogorvosok szilárd halmazállapotú részecskéket is irányíthatnak a tasakokba, így még hatékonyabban el lehet távolítani a keményebb lerakódásokat.

A kezelés során használt oldatba hidro-oxilapatitot is hozzá lehet adni, aminek segítségével anélkül polírozhatók le a gyökerek felszínei, hogy a gyökércementet károsítanánk. A lepolírozott felszín megnehezíti a különböző lerakódások megtapadását, ezért fontos szerepet kap a megelőzésben.

A Vector-rendszert emellett kiválóan lehet használni megelőzésre, valamint fogkő-eltávolításra is.

A Vector-módszer előnyei:


  • kíméletes, biztonságos, és elég egy kisebb sebészeti beavatkozás
  • antibakteriális hatását közvetlenül a fogínytasakokban fejti ki;
  • a kezelés során nem sérül meg a fogbélüreg, ellenben megszűnik a szövetek gyulladása;
  • az ultrahang nem gerjeszt hőt, mégis szét tudja roncsolni a baktériumok sejtfalait;
  • a felhasznált oldatba mesterséges fogzománc is keverhető;
  • még a nehezen elérhető helyeket is meg lehet tisztítani a segítségével;
  • a foganyag nem sérül meg, csak az eszköz csak a lepedéket távolítja el.

A Vector- rendszer rendkívül hatásos és kíméletes, ezért kiemelkedő megoldást kínál azoknak, akik fel szeretnék venni a küzdelmet a fogágy különböző megbetegedéseivel.

Szakértők szerint a Vector-terápia a parodontitis legjobb kezelési formája, és segítségével a páciensek akár életük végéig megőrizhetik fogaikat.

Gelencsér Dental Zahnklinik Ungarn
Vector-módszer
8380 75 Vörösmarty Heviz Balaton Hungary
+3683340183 €€
Balaton
Utolsó módosítás: 2019. Március 29.