Összegyűjtjük a legmegfelelőbb találatokat...
hu

A tökéletes mosoly a szép fogakkal kezdődik

Utolsó módosítás: 2017. December 1.

Ezzel szemben napjainkban már esztétikára specializálódott szakorvosok segítenek a pácienseknek abban, hogy minél szebb, fehérebb és harmonikusabb mosolyuk legyen.

Alapvető igény lett a páciensek részéről, hogy olyan mosollyal rendelkezzenek, mint amilyen a Hollywoodi sztároknak van; a szimmetrikus, tiszta és egészséges fogak igényességet sugallnak, ez nem vitás.

Mik a legfontosabb esztétikai jellegű beavatkozások a fogászatban?
  • esztétikus (láthatatlan tömések)
  • a fogászati betétek (inlay és onlay)
  • héjkerámia (veneer)
  • fémmentes koronák
  • professzionális fogtisztítás
  • fogfehérítés
  • fogszabályozás


Tömések és betétekFogszuvasodás kezelésekor a modern fogászat már nem amalgámból készült töméseket, hanem esztétikus, fényre kötő anyagot használ, amely fehér színe miatt nem tűnik ki a későbbiekben.

Az esztétikus tömést egy fájdalommentes beavatkozás során, a szuvas terület eltávolítását követően viszik fel az érintett területre, ahol pillanatok alatt megköt. A végeredmény szinte teljesen megegyezik színben a fog színével, ezért lényegében észre sem lehet venni a változást.

Van azonban egy tartósabb és még szebb megoldás, ez pedig a fogászati betét, vagy ahogy hívják még: inlay, onlay és overlay (függően attól, hogy mekkora területet fed be).

A fogtechnikai laboratóriumban készülő betét hosszabb távra szól, mint a tömés, és sok más mellett készülhet aranyból, műanyagból vagy épp porcelánból.

A porcelánból készült betét tökéletes esztétikai megoldás, és az indirekt módszer miatt szinte nulla a másodlagos szuvasodás esélye, miközben a rágóképesség hibátlanul helyreállítható.

A héjkerámia: tökéletes esztétikum és egyedülálló sztármosolyAzt is mondhatnánk, hogy a héjkerámia a sztárok választása: a teljesen kerámiából készült leheletvékony pótlás ugyanis sosem látott módon javítja ki az esztétikai hibákat.

Legyen szó letört, elcsavarodott, elszíneződött vagy megrepedt fogról, a héjkerámia minimális foganyag-veszteséggel maximális hatékonyságot ér el.

A fogtechnikai laboratóriumban készülő héjkerámiát egyénre szabva készítik el, amely így pontosan illeszkedik a páciens fogára. A kiváló fényáteresztő tulajdonsággal rendelkező pótlás tökéletesen hasonlít az eredeti fogakra, és mivel fémmentes, ezért nagy biztonsággal használható.

Fémmentes pótlások: teljes porcelán és cirkónium-oxidA fémmentes fogpótlások nemcsak azoknak a pácienseknek jelentenek kiváló megoldást, akik fémallergiában szenvednek, hanem azoknak is, akik egyedülálló esztétikai végeredményt várnak el egy fogműtől.

A tiszta porcelánból készült korona csak a frontfogak esetén használható, hiszen bár olyan hatást vált ki, mint az eredeti fog, a pótlás mégsem tud olyan erős lenni, mint egy fémvázzal megerősített korona.

Foghiányt pótló hidak esetében és az őrlőfogak helyén ezért nem is lehet alkalmazni, így viszont korábban sok páciens kénytelen volt a kevésbé esztétikus megoldást választani.

A cirkónium-oxidból készült pótlások új korszakot nyitottak a fogászatban: a fémkerámiánál is erősebb cirkonkoronák bárhol és bármilyen módon használhatók, miközben a páciensnek esztétikai szempontból sem kell kompromisszumot kötnie.

Professzionális fogtisztítás és fogfehérítésA fogainkat elcsúfító sárgás-barnás elszíneződéseket, a fogkővé keményedett lepedéket már csakis rendelői körülmények között, fogorvos segítségével távolíttathatjuk el, és a procedúrával nem érdemes sokat várni.

A fogkő bizonyítottan felelős nemcsak a fogvesztésért, hanem más egészségügyi problémákért is, ezért minél hamarabb gondoskodni kell a fogtisztításról.

Fogfehérítés előtt a szakorvosok kötelező módon el is végzik, ha szükség van rá, és sok páciens meglepődik, hogy már ezzel az egyszerű beavatkozással mekkora változás érhető el.

Az esztétikai „varázslat” azonban kétségkívül a professzionális fogfehérítéssel történik meg: a mintegy 60 percig tartó eljárás végeredményeképp több árnyalatnyi változást is tapasztalhatunk, és a páciensek fehér, csillogó fogakkal távoznak a klinikáról.

A türelem rózsát terem: a fogszabályozásA fogszabályozás egy sokkal hosszabb folyamat, ezért nagyobb türelmet is igényel a páciensektől. Cserébe a keszekusza fogak harmonikus mosollyá állnak össze, ezáltal azok nemcsak szépek, de egészségesek (például könnyebben tisztíthatók) is lesznek.

A fogszabályozás olyan befektetés, amelynek gyümölcsét csak évek múlva arathatjuk le, azonban alázattal és odafigyeléssel a beleinvesztált energia biztosan megtérül.

További információra van szüksége, vagy időpontot szeretne kérni személyes tanácsadásra?

Itt azonnal bejelentkezhet hozzánk:Adatok küldése folyamatban...

ajax loader

Az adatküldés a csatolt fájlok méretétől függően több percig is eltarthat. Kérjük várjon türelemmel...

* Név:
* E-mail:
* Telefon:
Visszahívást kér?
Szeretne fájl(oka)t is csatolni?
(például röntgenfelvétel vagy fotó)
1. Fájl feltöltése:
2. Fájl feltöltése:
3. Fájl feltöltése:
4. Fájl feltöltése:
5. Fájl feltöltése:
Kérdés vagy időpont igény:
* Creditcard:


Esztétikai fogászat
Gelencsér Dental Zahnklinik Ungarn
Esztétikai kezelések
8380 75 Vörösmarty Heviz Balaton Hungary
+3683340183 €€
Balaton
A tökéletes mosoly a szép fogakkal kezdődik.
Utolsó módosítás: 2017. December 1.