Összegyűjtjük a legmegfelelőbb találatokat...
hu

A fogászati implantátumok közötti leglényegesebb különbségek

Utolsó módosítás: 2019. Február 4.

Joggal merül fel a kérdés, hogy mi a különbség a különböző implantátum márkák között? Mit tud egy prémiumkategóriás fogászati implantátum, és vajon az olcsó típusok kevésbé hatékonyak?

A 20. század közepén egy fiatal svéd tudós olyan felfedezést tett, ami azóta is meghatározza a fogpótlások világát: a később professzorrá avanzsált Per-Ivar Branemark rájött, hogy a titánból készült protézis csavaros menetébe képesek belenőni a csontszövetek.

A Branemark által felfedezett folyamatot nevezzük osszeointegrációnak, vagyis csontos összenövésnek, és ez az, ami a fogászati implantátumokban közös. Az eredeti fog helyére kerülő műgyökér ugyanis szervezetbarát és biztonságos módon képes rögzülni, így stabilabban tart még az eredeti fogaknál is.

Mit tudnak a drágább fogászati implantátumok?A magyarországi fogászatok előszeretettel használják a prémiumkategóriás implantátumrendszereket, mivel azok hosszú távú, egyénre szóló megoldásokat kínálnak a pácienseknek.

A Nobel Biocare mellett a Straumann és a SGS által gyártott műgyökerek tartoznak az élvonalba, ahova ezek a gyártók a saját erőből finanszírozott kutatás és fejlesztés, a kimagasló garancia, illetve a kifogástalan minőség miatt kerültek.

A Nobel, a Straumann és a SGS implantumrendszerei gyors gyógyulásra, esztétikailag is egyedülálló végeredmény elérésére, valamint stabil csontosodásra képesek. A nagy márkák által gyártott implantátumok még a legmagasabb minőségi elvárásoknak is képesek megfelelni, és azokat úgy alakították ki, hogy hatékonyan oldják meg a különböző problémát.

A biokompatibilis megoldások pontosan úgy funkcionálnak, mint az eredeti foggyökér, ráadásul az íny körüli területen esztétikus kapcsolódást biztosítanak, és a rájuk készülő látható (koronai) pótlás személyre szabható lehetőségeket is engedélyez. Jellemző e márkákra a magas sikerességi ráta, a nagyfokú stabilitás, valamint az, hogy beültetéskor a környező szöveteket és csontot csupán minimális trauma éri.

A prémiumkategóriások között a Nobel és a Straumann közül nagyon nehéz győztest hirdetni, miközben az SGS talán egy picivel van a két éllovas mögött. A Straumann páratlan eredményeket ért el a nagy tisztaságú és gyors csontosodást kínáló implantátumok terén, miközben a Nobel képes a legkomplexebb megoldásokat kínálni az egyénre szabható, számítógép által tervezett és gyártott fogpótlásokkal.

Mennyire kell félni az olcsó implantátumoktól?A válasz rövid és velős lesz: semennyire.

Feltéve, ha a gyártó leellenőrizhető és megbízható, hiszen az olcsóbb termékeket kínáló márkák mögött is gyakran komoly cégek állnak. A Camlog és az SGS például elég szép eredményeket ért el, és az általuk kínált implantátumokat bátran lehet ajánlani azoknak, akik nem engedhetik meg maguknak a prémiumkategóriát.

A drágább és a kedvezőbb árú márkák között általában a kutatás-fejlesztés és gyártás jelenti a legnagyobb különbséget. A korábban már említett Nobel és Straumann elképesztő összegeket fordít a saját fejlesztésekre, és gyakran arra is van kapacitásuk, hogy a kisebbek által kifejlesztett licenceket felvásárolják.

Emiatt nem általános megoldásokat kínálnak, és felkészültek arra is, hogy hatékony, egyedi válaszokat adjanak az ismert fogászati problémákban szenvedő pácienseknek.

Mi hát a teendő, ha implantátumot szeretnénk?A legfontosabb, hogy ne stresszeljünk!

Egyrészt a műtét rutinszerű és fájdalommentes, másrészt a fogászati klinikák – akár a Gelencsér Dental – csak bizonyított és biztonságos implantátumrendszerekkel dolgoznak. Ennek elég kézzel fogható magyarázata van: a fogászatok nem kockáztathatják saját jó hírnevüket néhány olcsóbb, de bizonytalan termék miatt.

Vagyis bátran választhatunk a klinikák által kínált fogászati implantátumok közül, és ha kérdésünk van, bátran feltehetjük azokat a szájsebésznek, aki örömmel válaszol majd nekünk.

További információra van szüksége, vagy időpontot szeretne kérni személyes tanácsadásra?

Itt azonnal bejelentkezhet hozzánk:Adatok küldése folyamatban...

ajax loader

Az adatküldés a csatolt fájlok méretétől függően több percig is eltarthat. Kérjük várjon türelemmel...

* Név:
* E-mail:
* Telefon:
Visszahívást kér?
Szeretne fájl(oka)t is csatolni?
(például röntgenfelvétel vagy fotó)
1. Fájl feltöltése:
2. Fájl feltöltése:
3. Fájl feltöltése:
4. Fájl feltöltése:
5. Fájl feltöltése:
Kérdés vagy időpont igény:
* Creditcard:


Fogászati implantátumok összehasonlítása
Gelencsér Dental Zahnklinik Ungarn
Fogászati implantátumok összehasonlítása
8380 75 Vörösmarty Heviz Balaton Hungary
+3683340183 €€
Balaton
Utolsó módosítás: 2019. Február 4.