Összegyűjtjük a legmegfelelőbb találatokat...
hu

Inlay

Utolsó módosítás: 2019. Március 29.

Aranyból készült inlayA fogtömések közül az aranyból készült inlayk váltak be leginkább. A tömések szélei leheletvékonyan formázhatók, ezért optimálisan zárhatók. Az arany rendkívül testbarát anyag. Tehát ha Önnek a tömések hosszú élettartama a legfontosabb, akkor az aranyból készült inlayk számítanak a legjobb megoldásnak.

Többéves klinikai tapasztalatok alapján elmondható, hogy az arannyal való munkavégzés kizárja a mellékhatásokat. Az arany nemcsak egy időtálló, elegáns anyag, hanem egy olyan alapanyag is egyben, melyet a fogtechnikus részletekbe menően pontosan tud megmunkálni. Számos aranyból öntött inlay akár több mint 15 évig a páciens szájában marad.

A szemközti fog rágófelületével összhangban, fényesre polírozva állítjuk elő és építjük be őket. A fogorvos jól bevált és szintén évtizedeken át kipróbált fogcementtel építi be az inlayket.

A vékony tömésszélek kiválóan zárnak és nem engedik bejutni az ételmaradékot valamint a baktériumokat. Az aranyötvözetek anyagtulajdonságai lehetővé teszik, hogy a tömések szélei a későbbiekben is formálhatók legyenek.

Kerámiából készült inlayA kerámiából készült inlayk napjainkban kétségtelenül az esztétikailag legszebb alternatívát jelentik az amalgámtömésekkel szemben. Tehát ha Ön számára az esztétika a legfontosabb, akkor a kerámiából készült inlayk számítanak a legjobb választásnak.

Pácienseink egyre inkább vágynak a fog színével megegyező, esztétikailag optimális tömőanyagokra. Egy olyan fogpótlás, ami teljes mértékben a természetes fogakhoz igazodik, sok páciens álma. A porcelánalapú tömőanyagokkal ezek az igények megvalósíthatóvá válnak.

A kerámia egy olyan por, amelyet - folyadékkal összekeverve – úgy lehet megmunkálni, mint egy pasztát, és amelyet a porcelánhoz hasonló módon lehet égetni. A porcelánból készült inlay minden kétséget kizáróan a legszebb tömésnek számít az amalgámmal szemben. A kerámia-inlayk azonban – az arannyal ellentétben – törékenyek.

Tehát abban az esetben kell használni porcelántöméseket, ha az esztétikai-kozmetikai szempontok a legfontosabbak, illetve ha újból fel kell építeni a fogfelszínt és a fogak közti területet. Ezeket az inlayket nem cementezik be, hanem egy időigényes eljárás során beragasztják.

A fogzománc marása által a széleknél szoros és zárt kapcsolatot alakítunk ki az inlay és a fog között. Mivel ezekkel a ragasztásokkal kapcsolatosan még nem rendelkezünk hosszú évekre visszanyúló tapasztalatokkal, a hosszú távú siker eléréséhez elengedhetetlen a páciens alapos szájhigiéniája.

Gradia-inlay (műanyagból készült inlay)Az amalgámtömésekkel szemben a laborban készített műanyagtömés számít az árban legkedvezőbb alternatívának.

A plasztikai műanyagokkal ellentétben, melyeket közvetlenül a páciens szájában dolgoznak fel, a laborban készített inlayk esetében jobban ki lehet egyenlíteni a keményedés által bekövetkező anyagzsugorodást.

A speciális műszerekben történő keményítés által a műanyag eléri a szükséges keménységet, hogy ellenálljon a rágás által kifejtett nyomásnak.

A műanyagból készült inlay rendkívül jól igazíthatók a fog természetes színéhez, ezért jó és esztétikus eredmény érhető el velük.

Milyen hosszú életű egy kerámiából készült inlay?A kerámiából készült inlayk nemcsak esztétikus, hanem stabil megoldásnak is számítanak.

Tartósságukat tekintve szinte egyenrangúak az aranyból készült inlaykkel, melyeket azonban színük miatt főleg csak a zápfogak esetében alkalmazunk.

A kerámiából készült inlayk minden további nélkül 10-15 évig megőrzik tartásukat.

Milyen előnyei vannak a kerámiának más anyagokkal szemben?Röviden fogalmazva: a kerámia testbarát, stabil és egyszerűen szép.

A kerámia mellett az arany is rendkívül testbarát anyag, de esztétikai okokból legtöbbször csak a hátsó fogak esetében alkalmazzák. De a sötét anyagok még ezen a területen is csúnyának hathatnak, mint például egy szívből jövő nevetéskor.

Ezért vágyik egyre több ember egy olyan tömőanyagra, amely a fog természetes színével egyezik meg. Egyes kiváló minőségű anyagokkal (műanyagokkal és kerámiarészecskékkel) kiváló eredmények érhetők el.

Esztétikai szempontból a kerámiaötvözetek számítanak a legigényesebb választásnak. Különleges rétegződése miatt a kerámia nagyon hasonlít a természetes foganyaghoz.

Támogatják a betegbiztosító intézetek az inlayket?Az aranyból és a kerámiából készített inlayk azokhoz a fogorvosi szolgáltatásokhoz tartoznak, amelyeket a betegbiztosító intézetek nem támogatnak. A pénztárak a költségeknek csupán azt a részét fizetik ki, amelyik egy amalgámtömés esetén merülne fel.

Mivel az inlayk kiváló minőségű anyagokból készülnek és előállításuk nagyon költséges, a kezelés költségeit részben a páciensnek kell állnia.

Gelencsér Dental Zahnklinik Ungarn
Inlay
8380 75 Vörösmarty Heviz Balaton Hungary
+3683340183 €€
Balaton
Utolsó módosítás: 2019. Március 29.