Összegyűjtjük a legmegfelelőbb találatokat...
hu

A fogászati implantátum beültetésének folyamata

Utolsó módosítás: 2021. Január 25.

A fogászati implantátum korunk egyik hódítója: a rendkívül népszerű megoldás alapjában forgatta fel a szakmát még évtizedekkel ezelőtt, és miközben évente több milliót ültetnek be a pácienseknek implantátumokból, a technológia újra és újra megújul.

A svéd professzor, Dr. Branemark által felfedezett megoldás egyszerű és biztonságos: a titánból készült műgyökér az eredeti fogak gyökerének helyére, a csontba kerül, ahol pár hónap alatt szinte teljesen összenő az ottani szövetekkel.

A végeredmény egy kivételesen erős és tartós alap, amire tetszőleges fogpótlás építhető. Legyen szó koronáról vagy hídról, valamint implantátumokkal rögzített fix fogsorról, a páciens esztétikus és stabil megoldásban részesülhet.

Az első lépés: a diagnosztikaAhhoz, hogy a szakorvosok megfelelő kezelési tervet alakítsanak ki, precíz diagnosztikára van szükségük. A fogbeültetés nem kezdhető el anélkül, hogy a szájsebész ne rendelkezne pontos ismeretekkel a páciens szájüregi képleteit illetően, máskülönben kellemetlen meglepetések is érhetnék őt a műtét közben.

Első lépésként fizikális vizsgálatra kerül sor, amelynek során a szájsebész alaposan felméri a páciens állapotát. Ezt követi a képalkotó diagnosztika: a Gelencsér Dental nagy felbontású 3D CT-felvételt készít, hogy még az esetleges rejtett problémákra is fény derüljön a beavatkozás előtt.

Klinikánk fogorvosai csak a tizedmilliméteres pontossággal és három dimenzióban dolgozó CT-kép alapján kezdik meg az implantátum beültetését, hiszen csak így garantálható a megfelelő minőség és tartósság.

A műtét magaA fogbeültetésre természetesen steril környezetben kerül sor, a Gelencsér Dental ráadásul légkondicionált rendelőket és kényelmes fogászati székeket biztosít, hogy a pácienseknek a műtét semmilyen kényelmetlenséggel ne járjon.

Kezdés előtt a pácienseket helyi érzéstelenítésben részesítjük, azonban lehetőség van éber szedálásra és altatásra is. Fontos ugyanakkor megjegyezni, hogy a fogbeültetés teljesen fájdalommentes, és a páciens semmit nem érez a beavatkozás során.

A műtét első lépése a feltárás: a szájsebész apró metszést végez a nyálkahártyán, majd a csontfészek kialakítása után a megfelelő helyre és szögben ülteti be az implantátumot. A beavatkozást kontrollfelvétel követi, hogy a szájsebész lássa, a műtét rendben megtörtént, és a műgyökér a megfelelő helyre került.

Az implantátumok rögzülésénél fontos szempont, hogy semmilyen fertőzés ne kockáztathassa a gyógyulást, ezért a páciensek antibiotikumot is kapnak távozáskor.

Az innentől számítandó gyógyulási időszak 3-6 hónapot ölel fel: ez alatt az időszak alatt az implantátum stabilan rögzül az állcsontban, ezáltal hosszú távon is terhelhetővé válik. A csontos összenövést követően végül megépíthető a látható pótlás: a korona, a híd vagy a kivehető pótlás.

Milyen implantátumokat használ a Gelencsér Dental?A Gelencsér Dental nemcsak prémiumkategóriás implantátumokat, hanem kedvező árú megoldásokat is kínál pácienseinek.

A világszerte ismert és elismert Nobel, Straumann mellett a klinikán elérhető a SGS és a Camlog is. A nem megfelelő csontállománnyal rendelkezőknek a 3M ESPE mini implantátumai jelenthetik a testhez álló megoldást.

A lényeg szinte mindig ugyanaz: minden páciensünknek szeretnénk megadni azt, amiért fogászatunkra látogat - vagyis a tartós és egészséges mosolyt!

További információra van szüksége, vagy időpontot szeretne kérni személyes tanácsadásra?

Itt azonnal bejelentkezhet hozzánk:Adatok küldése folyamatban...

ajax loader

Az adatküldés a csatolt fájlok méretétől függően több percig is eltarthat. Kérjük várjon türelemmel...

* Név:
* E-mail:
* Telefon:
Visszahívást kér?
Szeretne fájl(oka)t is csatolni?
(például röntgenfelvétel vagy fotó)
1. Fájl feltöltése:
2. Fájl feltöltése:
3. Fájl feltöltése:
4. Fájl feltöltése:
5. Fájl feltöltése:
Kérdés vagy időpont igény:
* Creditcard:


Fogászati implantátum beültetésének folyamata
Gelencsér Dental Zahnklinik Ungarn
A fogászati implantátum beültetésének folyamata
8380 75 Vörösmarty Heviz Balaton Hungary
+3683340183 €€
Balaton
Mi történik egy fog implantátum beültetése során? Mennyire fájdalmas az eljárás? Mennyi idő egy ilyen műtét? Itt elmondjuk.
Utolsó módosítás: 2021. Január 25.