Összegyűjtjük a legmegfelelőbb találatokat...
hu

Onlay

Utolsó módosítás: 2019. Március 29.

Az onlay a fogpótlás egyik lehetséges formája. Az inlayvel ellentétben, ahol a rágófelület teljesen le van fedve, az onlayvel történő kezelés során általában a teljes rágófelületet – beleértve a fogcsücsköket is – fémmel vagy kerámiával borítjuk körül.

Ez azt jelenti, hogy az onlayt mindig abban az esetben alkalmazzuk, ha a fogat ért károsodás túlzottan nagymértékű egy inlay beépítéséhez és a fogcsücskök is kezelésre szorulnak.

Aranyból készült onlayAz arany felhasználásának egyik előnye az, hogy ezt az anyagot használják a leghosszabb ideje a fogászatban. Ezekből a hosszú évekre visszanyúló tapasztalatokból tudjuk, hogy az arany kiválóan ellenáll a szájban végbemenő terheléseknek. Általában több mint 15 évig használható problémamentesen.
  • Az onlay kopása körülbelül a természetes fog kopásának felel meg.
  • Az arany nem oxidálódik és nem okoz elszíneződéseket.
  • Csak kevés embernél vált ki allergiás reakciókat


Kerámiából készült onlayA kerámia a legkedveltebb anyagok közé tartozik, mivel kiválóan igazítható a fog színéhez, ezért gyakorlatilag láthatatlan a szájban.
  • A kerámia testbarát anyag és nem vált ki allergiás reakciókat.
  • Nem okoz hőérzékenységet.
  • Nem alakulhat ki fémes íz, mint a fémtartalmú preparátumok esetében.
  • A kerámia nem színeződik el az idő.
  • A kerámia csak nagyon lassan kopik el.


Miért jó az onlay?Egy onlay hozzájárulhat ahhoz, hogy egy erősen megrongálódott fogat mégis megtarthassunk. Egy rést mindig bonyolultabb módon lehet kezelni, mivel az esetek túlnyomó részében le kell csiszolni a szomszédos fogakat. Amennyiben egy fogat koronával látunk el, részben a fog egészséges részeit el kell távolítani.

Az onlay tehát egy alkalmas fogpótlásnak tekinthető, amely lehetővé teszi a fogorvosok számára, hogy az Ön természetes fogának lehető legnagyobb részét megtartsuk.

Gelencsér Dental Zahnklinik Ungarn
Onlay
8380 75 Vörösmarty Heviz Balaton Hungary
+3683340183 €€
Balaton
Utolsó módosítás: 2019. Március 29.