Összegyűjtjük a legmegfelelőbb találatokat...
hu

Professzionális fogtisztítás

Utolsó módosítás: 2019. Március 29.

A fogkő és a lepedék rendkívüli mértékben ártanak a fogaknak. Ezekben a csúnya, sárgás lerakódásokban baktériumok milliói lakoznak. Ezek az élősködők ezen kívül fogínygyulladást és fogszuvasodást okoznak. Ahhoz, hogy a fog anyagának ezeket a rongálódásait megakadályozzuk, mindenképpen szükséges évente kétszer ellátogatnunk a fogászati rendelőbe.

A megemésztetlen ételmaradék-lerakódások által különösen a fogíny szélei jelentenek ideális környezetet a mindenféle mikroorganizmusok számára. Itt elegendő táplálékot találnak és folyamatosan szaporodnak.

Ha a páciens nem tartja tisztán ezeket az organizmusokkal teli területeket, akkor ezek az organizmusok összekeverednek a nyálban található ásványokkal. Így alakul ki a fogkőképződéshez szükséges massza. A dohányzás, a kávé- és teafogyasztás miatt ez a megkeményedett massza sárgás-barnás színeződik, ami miatt az ember legszívesebben ki sem nyitná a száját és nem is nevetne.

Ez a látható, nem esztétikus következmény azonban csak egy a számos ebből fakadó problémák közül. Ezért a fogkő és a lepedék nemcsak hogy nem esztétikusak, hanem fogszuvasodást, kellemetlen szájszagot és fogínygyulladást okoznak és a parodontitis melegágyának számítanak.

Ilyenkor már az sem segít, ha naponta többször megmossuk a fogunkat. Ezeket a lerakódásokat már nem lehet maradéktalanul eltávolítani, még fogselyem alkalmazásával sem. Az őrlő- és bölcsességfogakat szinte alig lehet elérni fogkefével vagy fogselyemmel, akárcsak a fogínytasakokat és fogközi területeket.

Ezért a legalaposabb fogtisztítás ellenére is lehetetlen ezeket a nehezen hozzáférhető helyeket tartósan tisztán tartani.

Ebből az okból kifolyólag tanácsos pácienseinknek legalább évente két alkalommal fogaikat professzionális módon megtisztíttatni a Gelencsér Fogászati Klinikán. Ezeket a fogtisztító kezeléseket rendszerint dentálhigiénikusaink és a fogászati betegségek megelőzésére szakosodott asszisztenseink végzik.

Miután asszisztensünk megkérdezte a pácienst, hogy milyen módon szokta tisztítani fogait, elmagyarázza az ezt követően végrehajtandó kezelés egyes lépéseit. Asszisztensünk mindezek után megvizsgálja a szájüreget, hogy a fogíny illetve a fogak esetleges károsodásait megállapítsa, így elkerülhetjük a szájüregben lévő sérüléseket.

A fogtisztító kezelés előkészítő szakaszának utolsó lépésében egy mérőberendezés segítségével megmérjük a fogínytasakok mélységét.

Így már minden elő van készítve ahhoz, hogy nekiláthassunk a professzionális fogtisztításhoz. A kezelés elvégzéséhez szükséges műszerek és eszközök kiválasztását a fogsor állapota határozza meg.

A fogkövet először egy ultrahangkészülék segítségével fellazítjuk, majd utána lepattintjuk. A nikotin-, a tea- illetve a kávé okozta elszíneződéseket kisméretű mini-sugárvetítőkkel magas víznyomás mellett távolítjuk el.

Ezt követően dentálhigiénikusunk kürettek vagy apró kések (scaler) segítségével lekaparja a fogínytasakokban lévő lepedéket. Fogselyemmel és/vagy apró kefékkel eltávolítjuk a puha lepedéket és ételmaradékokat.

Miután ez a folyamat lezárult, a páciens fogait megpolírozzuk. A gumiborítású kefék és a speciális polírozó paszták valamint egy fluoridtartalmú géllel történő bekenés erősítik a fogzománcot továbbá simává, fényessé és tisztává varázsolják a fogakat.

Gelencsér Dental Zahnklinik Ungarn
Professzionális fogtisztítás
8380 75 Vörösmarty Heviz Balaton Hungary
+3683340183 €€
Balaton
Utolsó módosítás: 2019. Március 29.