Összegyűjtjük a legmegfelelőbb találatokat...
hu

A fogfehérítés típusai

Utolsó módosítás: 2017. Szeptember 20.
Szerző: Dr. Gelencsér Kálmán

A páciensek szép, szimmetrikus és fehér fogazatra vágynak, amit büszkén mutogathatnak a barátok, ismerősök társaságában; a mosoly szerepe felértékelődött a jelenkorban, és egyre több külföldi páciens érdeklődik a magyar fogászatokon a fogfehérítés módozatairól és tudnivalóiról.


A folyamatos technológiai fejlődésnek köszönhetően ma már többfajta fehérítési procedúra közül is választhatnak a páciensek, és a rendelői mellett létezik egy kedvezőbb árú otthoni megoldás is.

A kezelés népszerűsége miatt pedig a folyamatok mindennapos rutinfeladattá váltak a klinikákon, ezért biztonsággal és megfelelő hatékonysággal végezhetőek el.

Érdemes ugyanakkor szem előtt tartani, hogy a fogfehérítés esetében rendkívül fontos feltétel a megfelelő szájhigiénia. Semmilyen szennyeződés nem maradhat a fogazat felszínén, ezért a kezelés előtt szükséges a fogkő-eltávolítás.

Az ezt a tisztítást garantáló professzionális szájhigiéniás kezelés letakarítja az oda nem illő szennyeződéseket a rágófelszínekről, így a tényleges fehérítés ezután már elkezdhető, és nem kell félni attól, hogy a végeredmény nem olyan lesz, mint azt a páciens várja.

Tudnivalók a rendelőben végezhető fogfehérítésről



A rendelői fogfehérítéssel gyors és intenzív fehérítő hatás érhető el, ezért előszeretettel ajánlják azt azoknak a pácienseknek, akik az otthoni megoldással szemben inkább a kényelmesebb változatot preferálják.

A szűk egy óráig tartó eljárás intenzív fehérítő hatást képest kifejteni, és ez alatt az idő alatt a páciensnek csak ülnie kell a fogorvosi székben, miközben fogai a kívánt mértékben szépülnek.

A megfelelő végeredmény elérését egy speciális halogén fényforrás és az azzal aktivált fehérítőanyag biztosítja, a vizsgálatok szerint pedig akár 5-8 árnyalatnyi világosodás is elérhető a módszerrel.

A népszerű beavatkozás első lépéseként az ínyt befedik egy különleges védőanyaggal, ami megvédi az érzékeny területet. Ezt követően a fogakra már gond nélkül felvihető a fehérítő gél, amit egy speciális lámpával aktiválnak.

A beavatkozás után a fogakat védőréteggel vonják be, és azt javasolják a pácienseknek, hogy néhány napig még ne dohányozzanak és ne fogyasszanak elszíneződést okozó ételeket vagy italokat.

A rendelői fogfehérítés biztonságosnak számít, aminek hatékonyságát több éves klinikai tapasztalat és számos vizsgálat bizonyítja. Bár többen helyen is olvashatóak ellenvélemények és félelmek vele kapcsolatban, a legtöbb esetben tévedésből fakadnak a kritikák, mivel a módszer nem károsítja sem a fogakat, sem a töméseket és a koronákat.

Tudnivalók az otthon végezhető fogfehérítésről



A fogak fehérítése egy otthoni módszerrel is megoldható, bár ennek folyamata és hatékonysága lényegesen eltér a rendelőitől. Az otthoni fogfehérítés olcsóbb és hosszabb, mint a fogorvosi székben elvégzett változat, viszont az így is képes megfelelő eredményt biztosítani a pácienseknek.

A biztonságos és kíméletes kezelés fogorvosi kontroll mellett történik, és csak egészséges íny és fogak esetén végezhető el. A kedvező végeredmény elérése érdekében a páciensnek pontosan be kell tartania a szakorvosi utasításokat, hiszen egy-egy mulasztás a kívánt hatás mellett a szájüreg egészségét is veszélyeztetheti.

Az otthoni fogfehérítés egy személyre szabott sín, valamint az abba töltendő fogfehérítő anyag felhasználásával történik. A páciens fogsorára egyedileg kialakított rugalmas sínek védik meg az ínyt a károsodástól, a fehérítő gél pedig külön vásárolható meg a kezelések idejére.


A fogfehérítés típusai
Fogfehérítés típusai A páciensek szép, szimmetrikus és fehér fogazatra vágynak, amit büszkén mutogathatnak a barátok, ismerősök társaságában; a mosoly szerepe felértékelődött a jelenkorban, és egyre több külföldi páciens érdeklődik a magyar fogászatokon a fogfehérítés módozatairól és tudnivalóiról.
Gelencsér Dental Zahnklinik Ungarn
Gelencser Dental
Dr. Gelencsér Kálmán
Dr. Gelencsér Kálmán
Szerző: Dr. Gelencsér Kálmán, a hévízi Gelencsér Dental Fogászati Központ tulajdonosa, vezető szakorvosa. Szakterülete: protetika, esztétikus fogpótlások, fogbeültetés, implantátumokra épülő fogpótlások, rögzített, kivehető és kombinált fogpótlások, gnatológia, fogágybetegségek kezelése. Kövesse őt Facebook-on, vagy kérdezzen tőle, írjon neki e-mail-t a drgelencser@gelencserdental.hu címre.

Kérdése van? Írjon nekünk!
Utolsó módosítás: 2017. Szeptember 20.