Összegyűjtjük a legmegfelelőbb találatokat...
hu

Csontpótlás, csontfelépítés a száj és az állkapocs területén

Utolsó módosítás: 2019. Március 29.

"Miért nem tart már a protézisem?" Ezt kérdezik sokan, ha a "harmadikak" az évek során elvesztik tartásukat. Ennek sok esetben az állkapocscsont visszahúzódása az oka, hiszen a fogak hiányos gyökérzete miatt nincs a csont megfelelően igénybe véve az állkapocsban, mint ahogy egy nem megterhelt izom is lassan elsorvad.

Kíméletes csontfelépítés a Gelencsér Dental Fogászati KözpontbanAz állcsont újraformálása egyike a fogorvoslás és a fog- és szájsebészet különböző területén alkalmazott kezeléseknek. Az állkapocscsont újraépítése a Gelencsér Fogászati Klinika egyik speciális területe.

Amikor fogbeültetésre kerülne sor, az állkapocsban gyakran nem áll rendelkezésre elegendő csontanyag a mesterséges foggyökér rögzítéséhez.

Ez megtörténhet például abban az esetben, ha valaki évekig hagyományos protézist hordott, és ez által az állkapocscsont elsorvadt.

A csont újraépítésének sok lehetősége vanAz állcsont elsorvadásának további oka az előrehaladott fogágybetegség (parodontitis). Egy baleset miatti fogvesztés is hosszabb távon az állkapocscsont leépüléséhez vezet. Amennyire sokféle oka van a csontsorvadásnak, annyira változatos lehet a csontújraépítő eljárás.

A csontpótló anyag, amivel a csont újraépítését végezzük, kinyerhető saját csontból, állati csontból, vagy szintetikus anyagokból.

A megfelelő eljárás választása a beteg egészségi állapotától függ.

A Gelencsér Fogászati Klinikán egy részletes diagnózis során tervezzük meg az optimális kezelést - a legmodernebb vizsgálati eljárások, mint például a digitális röntgentechnológia segítségével.

Az állkapocscsont felépítéseAz állkapocscsont újraképzése ma már különböző módszerekkel lehetséges. Utólagos felépítéséhez a szervezetben keletkező, vagy testidegen csontanyagot ültetnek be az állkapocscsontba.

Ezt vagy őrölt formában, vagy elemként helyezik be a kívánt helyre. A pontos eljárási módszer a kezelés okához és a csonthelyzethez igazodik.

Diagnózis és kezeléstervezésAz anyagkinyerés és - bevitel lehetőségei sokfélék lehetnek. Hogy melyik módszer a legjobb, arról minden esetben Dr. Somlai Károly szájsebész szakorvos dönt.

Fontos, hogy más beavatkozást is, mint például egy fogbeültetés, el kell-e végezni, mert ezeket a kezeléseket gyakran az implantációs kezeléssel egy időben el lehet végezni.

Szakorvosunk megvizsgálja ezután az állkapocscsont szilárdságát és állagát, s alapos diagnózis felállítása után a kezelést megtervezi, és sikeresen elvégzi.

BoneAlbumin - A élő donációból származó csontpótlóAz élő donáció azt jelenti, hogy csípőprotézis beültetésekor felszabadul a combcsont feje, ami egy kb. 5 cm átmérőjű csontgolyóként képzelhető el. Ebből a csontgolyóból készül a granulátum (őrlemény), blokk (különböző méretű szabályos testek: kocka, hasáb, henger, gyűrű, stb.), illetve a CT felvétel alapján személyre szabott, 3D-s térformák.

Hol készül a BoneAlbumin?A BoneAlbumin a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházhoz tartozó Nyugat-Magyarországi Szövetbank által előállított készítmény.

A BoneAlbumin készítmény lényege a humán csontszövet és a vérszérumból kivont albumin szinergikus hatása. Külön-külön, mindkét készítmény a hazai és nemzetközi gyakorlatban is évtizedek óta ismert, az orvosi gyakorlatban kiterjedten alkalmazott megoldás, amelyet a BoneAlbumin felfedezése házasított kiemelkedő tulajdonságú kombinációvá.

A felhasznált csontot a szövetbank biztosítja, az albumin pedig a gyógyszertári forgalomban is megtalálható nagyon magas tisztaságú infúzió.

A csontpótló anyag beviteleA BoneAlbumint egy csepp vérrel összekeverve jól formálható pasztát kapunk, amely Volkmann-kanállal beültethető a csontüregbe. Ha szükséges, zömíthető vagy saját csonttal is keverhető.

A humán csont morfológiája és összetétele optimális vázat alkot, míg a magas helyi albumin koncentráció elősegíti az őssejtek, és ezzel az új szövet növekedését.

A BoneAlbumin kristályos váza lassú lebomlás során végig kitölti az üreget, amíg az újonnan képződő csontszövet át nem veszi a helyét.

A teljesen átépült, saját szövetté alakult graft erős és jól terhelhető csontállományt eredményez, amely optimális tartást az implantátumoknak.

A sinuslift egyedi esete (az arcüreg alapjának megemelése)Egyedi módszert kell alkalmazni a fogimplantátum behelyezéséhez, ha a csontréteg a felső állkapocs oldalsó fogainak területén túl vékony - ami elég gyakran előfordul. Ilyen esetekben használjuk az úgynevezett sinusliftet.

Ekkor az állcsonti öböl irányában megnyitják a felső állkapcsot. Az állcsonti öböl felszínéről sebészetileg kibontják az azt borító nyálkahártyát, majd finoman felfelé leemelik, ezáltal egy üreg keletkezik, ahova behelyezik a csontépítő anyagot.

Ezt gyógyulási idő követi, miközben a felső állkapocs csontrétege megvastagodik. A sinuslift egy fajtája lehetővé teszi a fogimplantátum közvetlen behelyezését.

Itt a csonthelyettesítő anyagot közvetlenül az implantátum részére fúrt nyílásba helyezik be, mely így a mesterséges foggyökeret körülburkolja.

Gyakori kérdések - Csontfelépítés, csontpótlásFelmerülhetnek-e problémák a csontpótló anyagok beépülése során?A manapság használatos csontpótló anyagok - mint például az általunk használt BoneAlbumin - nagyon jól beépülnek az egészséges emberi szervezetbe és serkentik a természetes csontújraképződést.

Lehetséges-e javítani az állkapocscsont-felépítéssel egy már hosszú ideje viselt protézis tartását?Egy hagyományos protézis, ami a száj nyálkahártyájára simul és nincs fogimplantátumokkal rögzítve, bizonyos idő elteltével elveszítheti tartását. Ebből adódóan a protézis olykor kilazulhat és elmozdulhat a helyéről, például harapáskor, rágáskor vagy akár beszéd közben is.

Sok esetben az állkapocscsont visszahúzódása a felelős a tartás elvesztéséért, amit azt jelenti, hogy egy állkapocscsont-felépítés valóban segíthet abban, hogy visszaadja a protézisnek eredeti tartását. Az csontfeltöltés után azonban feltétlenül ajánlatos, hogy meglévő protézisünket egy implantátumok által tartott fogsorra cseréljük.

A fogimplantátumok egyenletesen terhelik az állkapocscsontot, ezáltal elkerülhető, hogy a csont újból visszahúzódjon, ami a régi protézis további viselése által mindenképp bekövetkezne.

Elvégezhető-e a csontfelépítés és az implantátumok beültetése egy kezelés során?A csontfelépítést bizonyos körülmények között az implantációval egyidejűleg, egy kezelés során is elvégezhetjük. Ez a csont anyagától és a választott felépítési eljárástól függ.

Csontpótlás
Gelencsér Dental Zahnklinik Ungarn
Csontpótlás, csontfelépítés
8380 75 Vörösmarty Heviz Balaton Hungary
+3683340183 €€
Balaton
"Miért nem tart már a protézisem?" Ezt kérdezik sokan, ha a "harmadikak" az évek során elvesztik tartásukat. Ennek sok esetben az állkapocscsont visszahúzódása az oka, hiszen a fogak hiányos gyökérzete miatt nincs a csont megfelelően igénybe véve az állkapocsban, mint ahogy egy nem megterhelt izom is lassan elsorvad.
Kérdése van? Írjon nekünk!
Utolsó módosítás: 2019. Március 29.
A weboldalon cookie-kat használunk, melyek segítik szolgáltatásaink színvonalának javítását. Honlapunk további használatával jóváhagyja ezt az erre vonatkozó irányelv alapján. Tájékozódjon a cookie-król, olvassa el az adatvédelmi nyilatkozatot további információkért. Bővebben Elfogadom