Összegyűjtjük a legmegfelelőbb találatokat...
Kérdése van? Ajánlatot kérne? Segítünk!
06 83 340 183

Az MDI Mini implantátumrendszer: a megoldás csonthiány esetén

A méret valóban számít, de nem minden esetben jelenti a legnagyobb a legjobb megoldást. Idősebb pácienseknél gyakran előfordul, hogy a csontok sorvadása olyan méreteket ölt, hogy egy klasszikus értelemben vett implantációt alig vagy csak nehezen lehet elképzelni.

A legkedveltebb implantátumok gyökere 8 mm hosszú és 3 mm széles, és azoknál a pácienseknél, akiknél a hiányzó csontállomány miatt csupán kisebb implantátumokat lehetne beültetni, ezek az implantátumok elméletileg nem számíthatnak jó megoldásnak.

Csupán elméletileg, mert mint ahogy azt elmondtuk, a nagy kereslet miatt a 3M ESPE nevű cég úgy próbálta kielégíteni az igényeket és a szükségleteket, hogy tökéletesítette a miniimplantátumokat. Ezek a termékek még a legbonyolultabb esetekben is implantálhatók, és a valóban apró méretük miatt ott is alkalmazhatjuk őket, ahol a konkurens cégek nem tudnak megfelelő megoldást kínálni.

A 3M ESPE termékek kiváló megoldást szolgáltatnak mindazoknak, akik ugyan nagyon csekély mennyiségű csontállománnyal rendelkeznek, de a teljes foghiány miatt egy kivehető és egyben valóban stabil protézist szeretnének.

Kettő vagy négy miniimplantátummal minden további nélkül meg lehet oldani a problémát, és a páciensek egy hosszú élettartamú, stabil fogpótlással hagyhatják el a klinikát.

3M ESPE – a miniimplantátumok gyártójaHatvanéves tapasztalatával a 3M ESPE az egyik vezető fogászati cégnek számít a piacon. A vállalat az utóbbi években egy sor innovatív ötlettel hívta fel magára a figyelmet. A márka több, mint kettőezer fogászati terméket forgalmaz, ezen kívül pedig termékfejlesztéssel és képzéssel is foglalkozik.

Az amerikai 3M tagjaként a cég egy nagyon jó háttérrel kezdte meg úttörő munkáját, és ez a márka napjainkban a kiváló minőségről, átfogó tesztjeiről és gyártástechnológiájáról ismert. A vállalat munkatársai olyan gyakorlatias és megvalósítható ötleteket szeretnek, amelyek nemcsak a laborokban, hanem a fogorvosi rendelőkben is megállják helyüket.

A 3M ESPE termékei valóban egyedülállóan jó minőséget képviselnek, mivel a vállalat rendkívül nagy hangsúlyt fektet a szigorú minőségellenőrzésre. A márka egy sor nemzetközi tanúsítvánnyal rendelkezik, és a minőségbiztosítás a kutatásra, a termelésre és az értékesítésre is vonatkozik.

Mit kell tudni az MDI-ről?A miniimplantátumokat ötvözött, orvosi titánból gyártják, mégpedig 1,8 mm-es átmérővel. Ezek a miniimplantátumok tehát fele akkorák, mint a hagyományos mesterséges foggyökerek.

A fogmű rögzítését egy titáncsavar biztosítja, amely tulajdonképpen felépítményként működik.

Ezt a módszert valójában még az az amerikai IMTEC vállalat dolgozta ki, amely végül csatlakozott a 3M ESPE-hez. Ezt a módszert azóta továbbfejlesztették, és néhány év múlva megjelent a tökéletesített módszer a piacon.

Az MDI-rendszert azóta a hosszútávú és azonnali terhelhetőség vonatkozásában is tanúsította az FDA, napjainkra pedig már több millióra nőtt azoknak a pácienseknek a száma, akik a miniimplantátumokat választották.

Miért ilyen jó a kicsi?Habár eleinte kétkedve fogadták a miniimplantátumokat, az MDI-rendszer - a Mini-Dental Implant System - napjainkban már Magyarországon is sikertörténetnek nevezhető. Ennek a rendszernek az a legnagyobb előnye, hogy minimálinvazív módszerrel lehet vele dolgozni. Az implantátumok beültetése sokkal egyszerűbb és gyorsabb, a sikerráta pedig majdnem teljesen megegyezik a hagyományos (normál méretű) mesterséges foggyökerekével.

Az is fontos továbbá, hogy a kezelés után a miniimplantátumok azonnali terhelésnek tehetők ki. A pácienseknek tehát nem kell 3-6 hónapot várni, ugyanis nincs begyógyulási szakasz. A módszer kiválóan alkalmas mindennemű beavatkozásra – egy fog beültetésétől kezdve a teljes fogmű pótlásáig. Az elsőt - hagyományos módon – koronákkal pótolják, az utóbbit pedig egy – implantátumokra rögzített – kivehető protézissel.

A közvetlen és hosszútávú hordhatóság vonatkozásában egyedül ez a rendszer rendelkezik FDA-tanúsítvánnyal, ráadásul ez a módszer azért is nagyon kedvelt, mert az eljáráshoz nincs szükség komoly beavatkozásra.

A szabadalmazott és egyszerű implantátum-protokollnak köszönhetően a páciens és az orvos gyorsan maguk mögött tudhatják a beavatkozást, ráadásul a várakozási idő is lényegesen rövidebb, mint a hagyományos implantátumok esetében. Az MDI-t provizóriumoknál is alkalmazzák, ami azt jelenti, hogy amíg a nagyobb gyökerek begyógyulnak és az állkapocscsonttal összenőnek, a provizóriumot könnyen eltávolítható miniimplantátumok segítségével rögzítik.

Az ár rendkívül kedvező, ezért ez a megoldás ideális azoknak a pácienseknek, akik nagyobb kiadásokat – tehát hagyományos implantátumokat – nem engedhetnek meg maguknak. Ugyanez vonatkozik azokra a páciensekre is, akik csupán csekély mennyiségű csontállománnyal rendelkeznek.

További információra van szüksége, vagy időpontot szeretne kérni személyes tanácsadásra?

Itt azonnal bejelentkezhet hozzánk:Adatok küldése folyamatban...

ajax loader

Az adatküldés a csatolt fájlok méretétől függően több percig is eltarthat. Kérjük várjon türelemmel...

* Név:
* E-mail:
Telefon:
Visszahívást kér?
Szeretne fájl(oka)t is csatolni?
(például röntgenfelvétel vagy fotó)
1. Fájl feltöltése:
2. Fájl feltöltése:
3. Fájl feltöltése:
4. Fájl feltöltése:
5. Fájl feltöltése:
Kérdés vagy időpont igény:
* Creditcard:


MDI Mini implantátum
Gelencsér Dental Zahnklinik Ungarn
MDI Mini implantátum
8380 75 Vörösmarty Heviz Balaton Hungary
+3683340183 €€€
Balaton
Kérdése van? Írjon nekünk!
Utolsó módosítás: 2017. December 6.